20 June 2012

ego itu membunuh aku~

wah!
tajuk pun dah tau yg entry aku hari bersifat jiwang...hahaha
ok, there something you should know about me...
EGO AKU TERAMAT TINGGI...
itu kebenarannya...
tak percaya?
tanya aku...hahhaa
ok, aku ego dalam memilih cinta...
aku mahu cinta sempurna...
cinta abadi...
when i say I LOVE YOU to you, you should appreciate it...
because i am willing to accept your weaknesses...
most of the time, the ego stop me to say that...
sebb itu lah, aku mengeluarkan kenyataan yg EGO ITU MEMBUNUH AKU
aku mengaku yg aku suka kat seseorang,
tapi aku ego aku menahan aku daripada melakukan apa yg sepatutnya aku lakukan..
dan apabila dia bersama orang lain, barulah aku rasa menyesal...
aku tak tahu macammana nak hilangkan ego yg tinggi ini...
disebabkan ego ini lah , aku sentiasa berseorangan~ *sigh*

13 June 2012

kebosanan~

baru hari ke 3 kuliah, hari nie kelas aku dibatalkan...
so, aku tak kena pergi bertam...
ermmm...
sepanjang hari nie aku tido je...
on9, blogging, jalan jalan bilik sebelah...
amat amat amat amat membosankan..
nak baca notes pun, i learn tak update lagi yg sem lepas...
adoiyaiii~
ni satu lagi, kawan aku nie, mcm tak nak layan aku dah...
tau ler ade kekasih, buah hati..
klu dulu, asyik je nak berbual je dgn aku...
tapi sekarang, tegur pun idak! 
isk2...
*sigh*
*sentap*
-______-
ok laah...semoga kau bahagia ye dgn tersayang..aku tau siapa diri aku ni...hahhaa *ayat tacing*

someone like you~

lagu nie macam ade kena mengena je dgn hidup aku..
awk, saya harap sangat awk akan bahagia...

11 June 2012

uitm penang~

setelah dua bulan bertapa di rumah serta menternak lemak serta tidur,
kini aku kembali ke UiTM Penang yg tercinta lagi disayangi....hahhaa~
sem nie aku dapat roomate g juga budak satu kelas dgn aku...yay!
this is better than previous sem...hahaha
hopefully, kehidupan di sini sem ini baik baik baik baik belaka...
aku berharap sgt2 yg keputusan aku untuk sem ini terbaik...
aku ingin bagi keputusan cemerlang itu kepada kedua ibu  bapa aku yg tercinta...
amin! ^_____^

p/s: i already miss my parents, my bed, my smelly pillow (bantal busuk) haha serta rumah ! :(

first day~

ok...hari ini aku nak cerita pasal kuliah aku di hari pertama...
aku bangun awal hari nie....hahhaa
al maklum laa semangat nak pi bertam yg tercinta itu...hhaaha
macam biasa laah pagi2 dah kena naik bas nak pi bertam...
hari ini lain sket sebab banyak muka muka baru...banyak junior muka innocent je...hahaa
muka suci murni lagi...haha
seawal 8 pagi lagi kami bertuah sebab dikumpulkan sebab nak dengar taklimat timbalan rektor bertam...
macam perhimpunan kat sekolah dulu pun ada... =="
lepas habis taklimat itu, bermulalah kelas...kelas dimulakan dengan lecturer India, Sir Mabibub...
awal awal lagi aku dah menguap mase lecture dia...hahaha
punyer laa lama dia cakap...padahal introduction je kot...ape kes nak panjang panjang...
lepas abis kelas tu, bermula laa plak kelas dgn Sir Fauzi yg disayangi...hahha
lecture sir Fauzi lagi best dari sir Mahibub...
habis laa kelas aku tuk hari ini...
lepas tu balik kampus Permatang Pauh...
balik balik je, terus aku tidur sepuas puasnya...nak ganti balik pe yg tido tak berganti...hahaha
ini laah kisah aku tuk hari first sem 3 nie...

p/s: ade budak junior comel laah tadi...hahaha ^___^

08 June 2012

identiti~

"kenapa aku perasan yg kau ni kat fb,twitter, skype etc kau macam peramah je, tapi kat luar, kau nie pemalu giler "
pertanyaan yg selalu aku hadapi.. =.=" 
kan aku dah cakap yg aku nie pemalu..
tapi tidak kat fb, skype, twitter or whatever..
for me, when i faced the person face to face, aku rasa amat amat amat amat malu...
aku pun tak tau kenapa aku jadi macam ni..
kalau kat fb ke twitter ke, aku tak rasa malu sebab aku tak menghadapi orang tu face to face...
aku rasa macam aku face the laptop je...hahaha
sebab tu aku jadi tak pemalu..
lepas nie, jangan laa mengeluarkan PERTANYAAN seperti di atas...
^_____^


p/s: sedih laa...dah nak pergi penang...i gonna miss my parents, my katil, my bantal busuk...hahaha~ :P

03 June 2012

stronger~


You know the bed feels warmer
Sleeping here alone
You know I dream in color
And do the things I want

You think you got the best of me
Think you've had the last laugh
Bet you think that everything good is gone
Think you left me broken down
Think that I'd come running back
Baby you don't know me, cause you're dead wrong

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

You heard that I was starting over with someone new
They told you I was moving on, over you

You didn't think that I'd come back
I'd come back swinging
You try to break me, but you see

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

Thanks to you I got a new thing started
Thanks to you I'm not the broken-hearted
Thanks to you I'm finally thinking about me
You know in the end the day you left was just my beginning
In the end...

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

[2x]
What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

(When I'm alone)

p/s: aku dah jatuh cinta dengan lagu ni...hahaha ^___^

02 June 2012

best frens~

ok post kali ini aku nak citer pasal kawan2 baek aku...haha
first,
nme dia nie HASSNI
dia suruh pnggil dia saniey
sekarang belajar kat kolej pembantu perubatan Seremban
suka senyum
suka berfesyen tapi kdg2 fesyen dia entah pape...hahaha
dia sgt penyabar
kesian kat dia kena bersabar sbb kena mnghadapi aku yg grumpy nie...hahaha

second, 
yg nie budak comel loteii (sgt)
name dia AMIR HAKIM
kami panggil dia Pok Check sbb dia kecik tapi cute! hahaa
dia nie baik wey...
dia pun penyabar jgak...dah laa pandai...
skrg nie dia tgh study kat UiTM Dungun, Diploma In Chemical Engineering...

third, 
haaa..yang nie bnyak cakap sket...pot pet pot pet je keje dia...haha
name dia NUR AKLILI a.k.a Liliey
dia suke cerita masalah dia kat aku...
aku nie mcm kaunselor laa plak...bagi nasihat, teguran kat dia...
dia selalu belanja aku, almaklum laa anak orang kaya (hahaha...kikis duit dia) :P
dia nie bru je habis matrik...result dia gempak kot...jeles aku..
nyway, selamat berbahagia dgn orang yg tersayang ye! ^___^

fourth,
yang nie pulak materialistik woman! hahah
name dia ANIS ATHIRAH...aku selalu panggil dia Munis je...haha
dia suke sruh aku belanje dia..
mentang mentang laa dia tau yg aku ade dapat scholar, laju je sruh aku belanja dia...
dia nie suke sgt jiwang...klu dalam twitter dgn fb tu, penuh ayat2 cinta...
almaklum laa orang tengah hangat bercinta...
ops, lupe plak..dia nie ambil Diploma Nursing kat USM...

nie laa kawan2 baek aku...ramai je lagi seperti Aiman, Syafiq Bahari dan lain2...aku dah tak larat nak tulis dah...aku harap sangat bahawa persahabatan ini akan kekal selamanya..aku telah letak kawan2 baek kau dalam hati aku yg suci murni ini...hahaha~ 



qoute of the day~

"I’m here. I love you. I don’t care if you need to stay up crying all night long, I will stay with you. There’s nothing you can ever do to lose my love. I will protect you until you die, and after your death I will still protect you. I am stronger than Depression and I am braver than Loneliness and nothing will ever exhaust me"
sweet giler qoute ni...kalau laa aku bagi quote ni kat awek2..
mau cair agaknya...
thanks to my best friend because give me this quote..
love this!
 ^_____^ 

p/s: entah kenapa aku suka quote sekarang nie...adakah aku fall in love? hahahha~ =)