27 July 2012

kehidupan U bermula~

Assalamualaikum dan salam sejahtera ( ayat skema haha)
pertama sekali, terima kasih sebab sudi baca blog saya yg serba kekurangan ini... (ayat skema lagi...haha)
kehidupan di U bagi aku telah bermula..
test banyak, assignment banyak, lecture pun banyak, lab pun banyak...( dan banyak lagi banyak nya... haha)
aiyoooo! penat sangat2...
untuk assignment, aku nie jenis hantar assignment last2 minute, masa last2 minute tu laa ada test bagai...
nie laa akibatnya buat kerja last minute...
lecturer pulak tak bagi soalan bocor ke ape...lain yg di baca lain yg keluar..
rasa menyesal pun dah tak guna sebab perkara itu dah berlaku..
aku rasa macam aku dah tak boleh nak ubah sikap aku yang suka melengah lengahkan kerja nie...
lecturer pun satu, cerewet tahap gaban...everything nak perfect...ada je benda nak dikomennya..
aisssshhh...
kadang2 menyusahkan aku...kena buat balik laa, ape laa...
hah, minggu ini ade 3 test dgn 2 lab...hari isnin, selasa dgn khamis mmg kelas full..
kelas sampai pukul 5...mau pengsan nie memikirkannya...hahaha
lab pulak, mmg penat laa kot start pukul 2 sampai 5...mmg time mcm tu kemuncak kepenatan...
takpe laa dah takdir sebagai pelajar U...
kalau nak dibandingkan dgn Rasulullah s.a.w, mmg jauh laa...
Baginda berperang masa blan puasa...so, Azam stop merungut! (nasihat kat diri sendiri)
doakan aku supaya dapat jawab test dgn jayanya...*terima kasih sbb mendoakan aku* :)


p/s: good luck to all part 3 diploma in pharmacy students for the test...for those yg pndai, sila lah bagi tiru kat aku...haha

20 July 2012

ramadhan~

alhamdulillah..esok, akan bermula lah ibadah berpuasa..
sebagai muslim, kita harus memanfaatkan bulan ini kerana bulan ini menjanjikan pahala yang berlipat kali ganda berbanding bulan lain..
untuk ramadhan kali ini aku berazam untuk banyakkan ibadah..
anyway, ini tahun kedua aku menyambut ramadhan di penang :(
tanpa family tersayang..
oh, i really miss them so much!
hoping that this ramadhan be the better than previous one...
hoping that everything will be fine in this barakah month.. :)



18 July 2012

03 July 2012