28 October 2012

minat kerana nafsu~

assalamualaikum salam sejahtera

ok berhubung dgn entry yg aku wat yg lepas,*tu pun kalau korang baca laa, krik krik*

setelah difikir fikir sampai hangus

aku come out with keputusan tak nak bagitahu org yg berkenaan tentang rasa minat aku terhadap dia

sebab?

inilah sebab sebabnya

first, aku minat dia based on nafsu semata mata, aku hanya melihat kecomelan kecantikannya

aku tak melihat dari segi agamanya, tutur bicaranya, dari segi tingkah lakunya

second, aku tidak mahu hati aku terluka jikalau aku ditolak

lagi baik mengelak daripada mengubati..hahaha 

oleh itu, aku dgn nekadnya teguh pendirian dan keputusan aku

harap tiada apa yg menghalang keputusan aku itu :)


21 October 2012

bila aku berbicara mengenai cinta~

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
my mood getting better since i free from suffering having FINAL EXAM..heeee~ :))
bagi sesiapa yg belum bebas dari FINAL tu, sila lah jeles dgn aku yg telah bebas ini :P ...hahahaa




back to the main point, 
post kali ni aku nak bercerita tentang CINTA...  *krik krik*
ok, aku sering jadi kaunselor untuk bagi nasihat kat kawan kawan aku mengenai cinta..
tapi kadang kadang aku sendiri tak ikut apa yang aku nasihat tu... ( poyo kan? )
tak dapat gambarannya?



ok, satu analogi yg mudah akan aku bagi..
pada suatu hari ( buku cerita kanak kanak :) )
ada seorang insan bernama rakan bercerita pasal dia meminati seseorang, dan dia hanyalah memendam perasaan itu tanpa meluahkan kepada orang yang diminatinya..
lepas itu, dengan lagak sebagai kaunselor yang tidak bertauliah, aku bagitahu kat dia yang dia sepatutnya bagitahu kat person the he admired...
aku tambah lagi, lagi elok kalau orang itu tahu tentang perasaan minat dia kerana semakin lama dia pendam, makin parah perasaan itu...
bagi aku, seelok eloknya, jangan memberi harapan kepada orang itu lagi selagi kita tidak memberitahu tentang perasaan kita terhadapnya..
there are two possibilities samada orang itu pun minat kat dia..atau orang itu akan menolak 'minat' itu..
jikalau sorang itu menolak dia, dan dia tidak memberi harapan sangat, tidaklah rasa macam kecewa sampai nak bunuh diri kan? haha~
kalau orang itu terima 'minat' dia, maka boleh lah teruskan dengan harapan yang menggunung  dan boleh lah memulakan sebuah cinta.. ( pastikan cinta yg halal ye :P )



ok itu lah nasihat yang aku bagi kat dia..sekarang ini, the big problem is aku sendiri tak ikut nasihat yang aku bagi..
bagi nasihat kat orang bagai, tapi diri sendiri tak ikut, i feel that i am a terrible person :(...
yes, aku ada minat seseorang ini, seorang kenalan baru aku...
dan aku tidak pernah memberitahu yang aku minat dia.. (for sure)
mesti korang tertanya tanya kenapa aku tak nak bagitahu kat dia.. ( kalau tak tertanya tanya pun, aku masih nak jawab jugak..hahaha)
there is a big ego in myself...i cant handle the ego..it effected on myself..
lagipun aku sangat takut, takut kehilangan apabila aku cakap yang aku minat dia, aku akan ditolak..
and for sure, i will never talk to the person again...that my ego.. :(
i also afraid that i will not give a full commitment to someone if dia menerima aku   
sampai sekarang aku tak bagitahu kat dia yang aku minat kat dia..
biarlah aku pendam yang aku minat kat dia...and i hope that one day the feeling will be gone.. :(


sekianlah cerita cinta *krik krik lagi*

p/s: korang jgn jadi mcm aku...it feel suck inside.. :(