21 November 2012

sahabat

sahabat...

maafkan aku...

aku tidak sengaja...

aku hanya bergurau..

tidakku sangka yg kau akan terasa hati..

maaf maaf maaf...

ribuan malahan jutaan maaf dari aku...

aku tidak mahu kehilangan seorang sahabat...

baik hilang seorang kekasih dari hilang seorang sahabat...

kaulah tempat aku meluah perasaan...

kaulah tempat aku meluahkan kegembiraan...

kaulah penghibur hati tatkala aku kebosanan....

benarlah org berkata,

kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa...

maaf maaf maaf..

itu sahaja yang aku mampu ucapkan...

akan ku ambil pengajaran melalui pengalaman ini...

aku tidak ingin kehilangan seorang sahabat...

seorang yang cukup memahami kondisi aku...

seorang yang tahan dengan kerenahku...

sahabat, 

kau adalah insan berharga bagiku...

maafkan aku :(

maafkan aku :(

maafkan aku :(

20 November 2012

kerana terpuaka~

assalamualaikum :(

for those who know me, they must know that mulut aku tersangatlah puaka...

tapi dgn orang orang tertentu je...huhu

aku tak tau kenapa laa mulut aku nie puaka...

fitrah semulajadi kot...hahaha

ok back to the main point,

nak dijadikan cerita, semalam, aku ada chat dgn seseorang nie...

aku awal awal lagi dah warning kat dia yang mulut aku puaka sbb tak nak dia terasa hati tersentap terpatah seribu terremuk hati dgn perkataan perkataan puaka nie...

dalam tgh tgh chat tu, aku tertaiplah satu perkataan yg amat sensitif bagi dia...

then, dia balas chat aku dgn nada yg sgt merajuk (btul ke ayat aku nie? -.-) 

dia macam merajuk dengan aku...

satu ayat chat yang membuat aku terkesima 

"aku boleh terima je kalau orang lain cakap mende tu kat aku, tapi time kau cakap tu aku rasa lain"

haaa, punya laa gelabah hati aku..ye laa, aku takut sangat kalau aku mengguris perasaan dia...takut sgt...terlalu takut (ayat sinonim -.-)

dah laa suatu masa dulu aku pernah minat dia...

ishhh, dah tak tau nak wat pe, aku call laa dia untuk explain everything...

dia cakap yang dia gurau je pasal dia tersentap dgn aku...

tapi aku tau yg dia betul betul sentap dgn aku... :(

dari ayat dia cakap pun aku tau yg dia betul2 terasa dgn aku..

aku betul2 mintak maaf kat dia...

aku takut pisang berbuah dua kali... *ayat tak leh blah*

sampai skrg aku rasa bersalah walaupun dia cakap dia dah maafkan aku, dan yang dia hanya bergurau dgn aku..

aku tau yang dia takkan baca blog aku nie, so, aku berani laa bagitau i love u...

maafkan aku :(

maafkan aku :(

maafkan aku :(

04 November 2012

cita cita

assalamualaikum :)

ok, seperti tajuknya cita cita

dulu masa kecik kecik mesti ada cikgu tanya apa cita cita kan?

tipulah sape2 yg ckap cikgu tak pernah tanya..hahaha

ok, stop merapu meraban..

kat sini aku ingin mengadu nasib , menceritakan masalah aku.. -_-

first dulu, masa kecik kecik aku ada bercita cita tuk jadi cikgu

then masuk sekolah menengah, aku mengubah cita cita tuk jadi akauntan since aku minat giler giler matematik (padahal akaun dgn math are two different things)

then, sblum spm aku nak jadik pharmacist pulak

aiyoo bnyak jugak cita cita aku nie..

selepas spm tu, aku ada laa mintak untuk institut pendidikan guru a.k.a maktab

tapi harooommm..panggil aku temuduga pun idak -_- *sigh*

padan muka kerajaan, tak dapat bakal guru berkaliber mcm aku *pengubat hati haha*

aku minat laa jugak nak jadi guru, aku selalu fikir yang aku nak merasai pekerjaan guru..

aku pun suka tuk mngajar rakan rakan..so, i think that will be an advance to me to be a teacher..

tapi malangnya, aku tak dapat.. *sigh lagi*

oleh itu, aku pun mngambil keputusan untuk mengambil diploma farmasi walaupun aku pun dapat tawaran matrik..

masa aku tanya pendapat guru guru aku, ramai guru guru aku yg setuju dgn keputusan aku..tapi ada jugak yang tidak menggalakkan aku ambil diploma sbb cikgu aku tu yakin yg aku boleh survive kat matrik..

sebelum aku masuk diploma, aku sangat sangat mengharapkan fast track which mean that i will not finish the diploma, but terus ke degree..

but after aku masuk diploma, dean dgn bangganya menyatakan fast track di mansuhkan.. *sigh yang lama*

aku rasa macam nak je lari dari diploma lpas tau pasal tu...

tapi bila difikir fikir balik, mungkin ada hikmah disebaliknya

now, aku tgh rsau dengan keputusan aku untuk degree nanti..

aku tak pasti samada aku layak ke tak tuk ambik Bpharm ( bachelor of pharmacy ) sebab result aku agak teruk :(

dalam fikiran aku, maybe aku nak ambik pendidikan matematik, nak sambung cita cita kau sebagai cikgu..tapi berbaloi ke diploma aku jika aku ambik pendidikan?

hah, dilema aku sebagai pelajar..

p/s: wish me luck for the sem 3 result that will be announce soon..cuak nieh -__-