27 March 2013

pendam~

selama lebih kurang seminggu aku pendam perasaan nieh


aku diam

aku tutup mulut

aku menyepikan diri

aku megelakkan diri





kenapa?



sebab aku terasa hati dgn kawan


like seriously, if my enemy insult me, its okay, but when ur friend did it, for sure that hurt my feelings


tak nampak lagi situasinya?


okay, aku bagi satu analogi yg mudah (baca: complicated)


satu hari, aku tweet sesuatu yg tidak memuaskan hati aku, dan tweet tersebut BUKAN untuk kawan aku


then, aku terbaca tweet kawan aku mcm berhubung kait dgn dgn tweet aku tadi


okay, lepas itu aku terdiam sebentar,


aku fikir mungkin dia tweet kat orang lain, dan aku yg menggedik nak terasa hati dgn dia


okay, stop for that day........


another day, aku betul betul nak marah lagi, then aku tweet ketidakpuasan hati aku lagi ( for anaother reasons, that reasons not related to the previous problems)

then tiba tiba, tak semena mena si kawan aku tu, tweet lagi, tgh menuju ketidakpuasan hatinya

dan aku yakin tweet tu mmg ditujukan tuk AKU!


the word TERUK itu mmg aku tak boleh terima dari seorang kawan..

dari situlah baru aku tahu, dimata dia aku mmg teruk

dan kau memendam perasaan terpaksa berkawan dgn aku yg teruk nieh


aku terdiam lagi


dan terus diam


terima kasih atas pengakuan jujur anda kawan!

x.o.x.o

23 March 2013

again and again

before u jump into the conclusions, please, please and please siasat dulu apa yg berlaku

jgn kerana kau baca, kau lihat, kau terus nak judge, terus nak kutuk, terus nak memaki orang, terus nak menghina orang?

21 March 2013

life is sucks!

post kali nie mugkin mempunyai unsur unsur carutan cacian yang melampau..ini amaran! jika tidak selesa dgn kata kata carutan, anda tidak digalakkan membacanya..


FUCK!

SHIT!

SLUT!

BITCH!

ASSHOLE!

agak2 laa kalau tak puas hati dgn aku, just face-to-face aku!
tak payah lah nak memekik terlolong kat orang ramai yg kau tak puas hati dgn aku

kau ingat kau hebat? kau ingat kau baik sangat? kau ingat kau sempurna? 

manusia yang tak kenang budi!

kalau aku nie kejam, dah lama aku tak bantu korang, biar terkontang kanting kat situ

dgn isu aku mementingkan sikit tuk kepentingan aku, kau dah melenting bagai anjing terkena air panas? wey, kau sedar tak yang aku buat yang buat kerja selama nie? bukan kau!you just being lazy asshole waiting for the benefits!

selama nie aku tahan je yg korang suruh aku buat, walaupun aku tahu yg aku dipergunakan

then, bila aku ambik tindakan mcm tu, kau boleh melenting pulak?





*tarik nafas,, hold kejap, hembus*




okay, after some while, i think that,

"what you get is what u give"

aku fikir balik kesalahan aku, yes, bnyaknya kesalahan aku

mengumpat orang, mencaci orang, menghina orang

so, this is what i get after doing that to other peoples

okay, aku muhasabah diri,

from now on, no more back talking, no more insulting, no more bad things

i will talk when i think that i need to talk

i dont want to waste my energy to talk anything that nonsense

after this, aku dah tak kesah, korang nak mengata aku ke, nak mengumpat aku, nak mencaci aku ke, nak fitnah aku ke

I DONT CARE!

sebab aku tahu sume tu, balasan kepada aku atas perbuatan aku

so aku mintak maaf kalau aku ada buat salah atau silap..


sekian,

XOXO *buka buku baru*