12 May 2013

kecelaruan

assalamualaikum

sekarang tepat pukul 4.56pagi mengikut jam tab aku

aku tak dapat tidur

terlalu banyak dalam fikiran aku

pasal masa depan aku dan pasal percintaan yg mungkin tidak kemana

pasal masa depan-i dont which road should i take. i am totally lost. i am totally confused. kalau ikutkan hati, memang aku nak sambung degree farmasi. tapi aku takut. tersangat takut. if i take the degree in pharmacy, i dont think that i will be survive. kalau dah diploma pun, dapat cukup cukup makan, memang susah laa nak hidup di alam ijazah nanti. i was thinking to be a teacher, but i am sure that i will never choose that road. i dont want to waste my diploma, my 3 years to get the diploma. if i want to be a teacher, i should take the matriculation offer that i got after spm. i am totally confused with my future right now. tapi orang kata kalau dah rezeki tu tak kan ke mana. aku hanya berserah kepada Allah untuk masa depan aku kerana aku percaya yg Allah telah aturkan yang terbaik untuk aku. in sha Allah

pasal percintaan yg tidak berpenghujung pulak. sesuatu yg menganggu fikiran aku. am i ready for the responsibles of being in a relationship? sebab sebelum nie, aku memang terlalu susah untuk memberi komitmen. love make me crazy. i am always thinking that i wanna be alone. making my own world without thinking about others. but i know, it is impossible. no matter what, i need companion to make my life complete. tapi kenapa setiap kali percintaan bermula, aku merasakan sesuatu yg berat. sesuatu yg akan menyusahkan hidup akan berlaku. kenapa dgn perasaan itu? adakah itu suatu petunjuk? Allah, tunjukkanlah aku kebenaran. tunjukkanlah aku apa yang salah. berikanlah aku kekuatan untuk menghindari apa yg salah.

tepat pukul 5.14- aku masih belum tidur. mata aku masih segar. otakku masih lagi ligat berfikir

sekian,

x.o.x.o

09 May 2013

alhamdulillah :D

assalamualaikum



alhamdulillah



alhamdulillah




alhamdulillah



alhamdulillah



akhirnya dapat jugak result untuk sem 4 nie


syukur alhamdulillah


walaupun agak jatuh tuk sem nie,tapi masih lagi diberi peluang untuk merasa dean list


tangan aku masih terketar ketar kot menaip nie


almaklum laa eksited sgt



firstly, aku nak berteima kasih kat pensyarah pensyarah aku yg tak jemu nak memberi ilmu


yg kedua, kedua ibu bapa aku yang tak henti henti mendoakan aku tuk berjaya, i love u both..muah muah :P


yg ketiga, rakan rakan seperjuangan yg banyak memberi tunjuk ajar kepada aku, memberi nasihat


syg korang!

okaylah, itu sahaja ucapan dari hamba ini, ini bukan ucapan sempena shout award ke hape, ini ucapan ikhlas tuk sume..hewhew *gedik kejap* :)


sekian,
x.o.x.o

07 May 2013

kenapa kenapa dan kenapa~

Assalamualaikum



Okay, sebenarnya aku amat sedih



Pilu bak dihiris sembilu *cewah, ayat kemain jiwang*



Bukan sedih akibat masalah percintaan



Bukan disebabkan masalah kewangan



Mahupun  bukan disebabkan masalah keluarga



Okay, aku dah start nak melalut



Sebenarnyakan



Sebenarnya kan


 aku sedih melihat keputusan muet aku


Hurmmmmm


Lepas je dpt result muet, aku terus mencarut carut tak berhenti


Shit, fuck


Tapi after thinking about tje result for a while, keputusan jadi macamtu pun because of myself


Aku sendiri yg malas nak study


Aku yang malas ambil inisiatif tuk meningkatkan english aku


Always thinking that the muet is an easy thing


Disebabkan itu, result aku jadi mcm tu


What i got after getting the result, i should be more make effort to get the success


Never think that we will always be lucky to get success


Never give up with your life, mungkin ini bukan rezki aku, tapi mungkin ada hikmah yang menanti aku di masa hadapan


Apa yg perlu, kita berserah kepada Allah kerana Allah merancang apa yang terbaik untuk kita :)


Sekian,
x.o.x.o